Слободян: Російський батюшка Амвросій кордон не перетинав і до 2021 року не зможе потрапити в Україну

10 ЛИСТОПАДА 2018 10:28

Російський батюшка архієпископ Амвросій кордон до України не перетинав. Прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що ректор Московської духовної академії архієпископ Амвросій нібито після того, як його не пропустили прикордонники в аеропорту «Жуляни»  днем пізніше таки перетнув кордон та заїхав до України іншим авіарейсом.

– Дана інформація не відповідає дійсністю та швидше за все є провокацією, - повідомив Слободян. Адже архієпископа Амвросія не просто не пропустили через кордон. Йому ще й заборонили в’їзд на територію України терміном на три роки. Тому щонайменше до 2021 року потрапити до України він не зможе.

В той же час рівно рік тому, 9 листопада 2017 року дана особа відвідувала Україну і журналісти, які отримали якимось чином інформацію із баз даних в погоні за «зрадою» просто переплутали роки, - додав Слободян.

Нагадаємо, що 7 листопада цього року прикордонники в аеропорту Жуляни не пропустили до України ректора Московської духовної академії архієпископа Амвросія. Вже наступного дня в аеропорту Бориспіль прикордонники виявили священнослужителя, який намагався перетнути кордон до України за підробним паспортом громадянина Болгарії.  

Суспільство, 10.11.2018 10:28