Фото: pixabay

Європі передрекли кліматичну кризу: у якій країні очікується найгірша ситуація

Цього літа Європі загрожує сильна засуха через зміну клімату. Фермери очікують найгірший врожай за десятиліття.

Про це повідомляє Reuters.

Вчені попереджають, що зі зростанням температури Європу чекає ще одне посушливе літо. Минулого року, після найспекотнішого сезону за всю історію спостережень, дослідники Європейського Союзу назвали ситуацію в регіоні найгіршою за останні 500 років.

Зазначається, що зниження рівня води у водосховищах і річках може поставити роботу гідроелектростанцій під загрозу, оскільки без потужного потоку виробляти електрику стане важче.

Найгірша ситуація цього року прогнозується в Іспанії. Міністр сільського господарства країни Луїс Планас ще в квітні попросив Євросоюз про екстрену допомогу.

"Ситуація, спричинена цією посухою, настільки масштабна, що її наслідки неможливо подолати лише власним коштом", — зазначив він.

Крім того, Іспанія виділила понад 2 млрд євро на подолання надзвичайної ситуації, а також попросила 450 млн євро з кризового фонду Єврокомісії.

Нагадаємо, в Україні літо 2023 року прогнозують з рекордними температурами"Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня. В липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2023 19:55