Спільна заява: Україна та Велика Британія – стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони

17 ЛИСТОПАДА 2021 11:19

Міністр оборони України Олексій Юрійович Резніков та Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес заявили:

Україна та Велика Британія – стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони.

На минулому тижні у м. Лондон було підписано Міжурядову рамкову угоду. Цей документ продовжує реалізацію спільних проектів з розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України, згідно з домовленостями, досягнутими у червні, коли Велика Британія, Україна та консорціум промисловості Сполученого Королівства підписали Меморандум про реалізацію з метою співпраці для підвищення військово-морських спроможностей України.

Сьогоднішня зустріч – черговий етап двосторонньої співпраці задля підвищення обороноздатності України та розвитку взаємосумісності.

Наші уряди не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати Російську Федерацію. Ми стурбовані нарощуванням військ та активністю Росії біля кордонів України.

Національний суверенітет і територіальна цілісність України беззаперечні.

Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з народом України і продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки.

Ми непохитні в цій підтримці і разом ми залишаємося пильними та об’єднаними у захисті наших спільних цінностей і свобод.

 

Фото з мережі Інтернет.

Політика, 17.11.2021 11:19