Фото: Нацполіція України

Співпрацював з окупантами та сплачував податки до держбюджету РФ: у Харкові затримали зрадника

Працівники поліції встановили, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну низка філіалів одного з підприємств не припинили свою господарську діяльність на тимчасово окупованій рашистами території.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Вказується, що 55-річний керівник фірми добровільно пішов на співпрацю з окупантами та сплачував податки від отриманих прибутків до державного бюджету російської федерації. Зловмисник керував філіалами фірми з виготовлення та продажу автозапчастин.

Працівники поліції встановили, що фігурант здійснював координацію всіх видів діяльності підприємства, виконував організаційно-розпорядчі функції: займався скороченням штатної чисельності працівників, наданням відпусток та звільненням працівників підприємства. 

"Лише однією з філій підприємства, яка в тимчасово окупованому Криму, було сплачено до держбюджету країни-агресора 20 мільйонів рублів. Крім того, встановлено, що чоловік був керівником аналогічних підприємств на території Росії", — йдеться у повідомленні.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службовому кабінеті фігуранта та за місцем його проживання правоохоронці виявили низку документів, які вказують на його злочинну діяльність. Також вилучено понад 13 мільйонів гривень, на які слідчий суддя наклав арешт.

"Наразі зловмиснику оголошено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання", — додають працівники поліції.

Фото: Нацполіція України

Нагадаємо, раніше у Донецьку викрили власника мережі ломбардів, який продовжував дистанційно вести комерційну діяльність на тимчасово окупованій території. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну бізнесмен перереєстрував ломбарди за російським законодавством та відкрив рахунки у підконтрольному терористам місцевому банку. Корпоративні права підозрюваний передав своїй матері — громадянці РФ. Він може сісти за ґрати на 12 років через фінансування тероризму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2023 17:30