"Спокою немає": Зеленський розповів про ситуацію на передовій

14 ГРУДНЯ 2022 22:48

На передовій точаться важкі бої, Росія знищує на Донбасі місто за містом.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 14 грудня.

"Спокою на передовій немає. Нічого легкого й простого немає. Кожен день і кожен метр даються надзвичайно тяжко", – сказав президент.

Він наголосив, що особливо важко там, де тактика окупантів зводиться до знищення артилерією всього перед собою, щоб залишалися лише голі руїни та вирви.

"Росія знищує на Донбасі місто за містом – як Маріуполь, як Волноваху, як Бахмут. Оборонятися в таких умовах – це не просто героїзм, це щось більше. І я дякую всім нашим воїнам, які витримують тиск окупантів", – сказав Зеленський.

Президент подякував бійцям 46-ї окремої аеромобільної бригади, які майстерно та хоробро розбили ворога під час чергової атаки та змусили його відступити.

Зеленський відзначив бійців 80-ї та 95-ї окремих десантно-штурмових бригад, які дуже результативно воюють на напрямку Кремінної.

"Дякую нашим зенітникам і Повітряним силам за відбиття сьогодні вранці чергової атаки іранськими дронами. Небо над Київщиною обороняє 96-та зенітна ракетна бригада Повітряних сил – дякую вам", – сказав президент.

Нагадаємо, напередодні Зеленський назвав країни, які готують Україні допомогу.

Війна, 14.12.2022 22:48