Зеленський назвав країни, які готують Україні допомогу

13 ГРУДНЯ 2022 23:45

Президент України звернувся до українців наприкінці 293-годня війни. За його словами, маємо рішення й інших країн, окрім Франції — Чехії, Іспанії, Швейцарії — про надання додаткових пакетів підтримки.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому звернені, пише TrueUA.

"Маємо сьогодні й рішення інших країн, окрім Франції — Чехії, Іспанії, Швейцарії — про надання додаткових пакетів підтримки. Італійський Сенат ухвалив рішення щодо збройної підтримки. Норвегія готує нову програму підтримки нашої держави й людей", — розповів Президент. 

 Зеленський також додав, що брав участь у конференціях у Парижі. Перша стосувалася більшою мірою наших міждержавних відносин. Другий форум був орієнтований на бізнес Франції.

"Маємо дуже хороші новини з Франції — сьогодні там відбулися дві конференції на підтримку України. Перший їхній результат — мільярд євро допомоги нашій стійкості, передусім енергетиці", — повідомив він.  

Окрім того, українські урядовці представили французьким підприємцям можливості для інвестування в Україну уже зараз, коли війна ще триває, і після нашої перемоги. Обговорили й те, що можемо додатково зробити для посилення нашої держави на європейському рівні.

Світ, 13.12.2022 23:45