Фото: росЗМІ

Справа про поновлення адвокатської діяльності Медведчука в Україні: яке рішення ухвалив Верховний Суд

У п'ятницю, 25 липня, Касаційний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку у відкритті касаційного провадження. Політик, якого судять за державну зраду, хотів довести, що його незаконно позбавили права на адвокатську діяльність в Україні.

Про це повідомляє громадська ініціатива "Голка", яка ознайомилась з копією судової ухвали Верховного Суду від адвокатів-скаржників Іллі Костіна та Романа Титикала. 

Ця ухвала набрала законної сили й оскарженню не підлягає. Раніше Медведчук подав звернення у касацію після того, як у червні 2024 року програв апеляцію.

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Володимир Поліщук повідомив, що торік було розглянуто скаргу Титикала і Костіна і притягнули Медведчука як адвоката до дисциплінарної відповідальності: "Він не погодився з цим і пішов до суду. Всі інстанції програв".

У касаційній скарзі Віктор Медведчук апелював до того, що суд першої інстанції помилково вніс його справу до категорії справ незначної складності та апелював до того, що вона має велике значення:

"Представник позивача зазначає, що в контексті питань, які вирішуються в цій справі, остання має значний суспільний інтерес, оскільки має важливе виняткове значення для інституту адвокатури в Україні та може значно вплинути на права та інтереси осіб, які, згідно з законом, мають займатися адвокатською діяльністю. Однак колегія суддів відхиляє такі доводи, оскільки результат вирішення кожної з таких справ… залежить виключно від індивідуальних обставин спору та різного в кожному випадку доказів та обставин. Проаналізувавши вказані скаржником доводи…, Судом не виявлено того, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес", — йдеться в ухвалі Верховного Суду.

Верховний Суд відмовив Віктору Медведчуку у поновленні адвокатської діяльність в Україні

Скріншот з сайту "Голка"

Таким чином Медведчуку, якого судять за державну зраду, відмовили у відкритті провадження.

Раніше Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро зібрали масштабну доказову базу, яка доводить незаконність приватизації державного нафтопроводу "Самара-Західний напрямок" у 2015 році. Наразі про підозру повідомлено екс-нардепу Віктору Медведчуку та чотирьом представникам колишнього топменеджменту "Прикарпатзахідтрансу", які заволоділи та управляли нафтопроводом.

Нагадаємо, наприкінці червня прокуратура ініціювала передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майна дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука — Оксани Марченко. Вартість майна оцінюється понад 303 мільйони гривень.

На початку червня Служба безпеки України арештувала нові активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 мільйонів гривень. Накладено арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 
Політика, 26.07.2024 14:17