Фото: Поліція Тернопільської області

Сприйняв за звіра: на Тернопільщині мисливець застрелив у полі чоловіка

У Тернопільському районі, поблизу села Курники, 58-річний житель застрелив чоловіка. Трагічний випадок стався 27 січня близько шостої години ранку у полі.

Про це інформує поліція Тернопільської області. Повідомлення про інцидент отримали співробітники відділення поліції №4 міста бараж. Вони розпочали кримінальне провадження за фактом вбивства з необережності.

За попередніми даними, місцевий житель разом зі знайомим, який придбав мисливську зброю, виїхали у поле для її пристрілки. Чоловік помітив вдалині невідомий об’єкт, який сприйняв за звіра, та здійснив один постріл. Проте, підійшовши ближче, "мисливці" побачили мертву людину, після чого й зателефонували в поліцію. Загиблим виявився 51-річний житель села Курники.

Зброя, з котрої було здійснено вистріл, належала його товаришу 58-річного чоловіка і була офіційно зареєстрована.

зброя

Зброя, з якої було здійснено постріл. Джерело: поліція Тернопільської області

"Наразі за даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування правоохоронці встановлять усі обставини події. Вирішується питання про затримання фігуранта відповідно до статті 208 КПК", — зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, влітку 2023 року у Чернівецькій області загинула 13-річна дитина від вогнепального поранення. За даними правоохоронців, до медичного закладу у Вижницькому районі Чернівецької області місцевий житель доставив тіло свого тринадцятирічного сина з вогнепальним пораненням. Він пояснив, що разом з двома синами перебував у лісі, де мав навчити хлопців стріляти з вогнепальної зброї. Він зарядив рушницю набоями та поставив собі на плече, однак зброя впала на землю та вистрілила. Куля влучила у старшого сина. Чоловік повіз дитину у лікарню, де лікарі констатували смерть хлопчика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.01.2024 03:39