США і Канада домовилися про укладення оновленої угоди НАФТА

01 ЖОВТНЯ 2018 09:29

Канаді і США вдалося домовитися щодо укладення оновленої угоди по Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA). Було вирішено, що торговельне співробітництво між країнами залишиться тристороннім, включаючи Мексику.

Новий договір буде називатися USMCA (United States-Mexico-Canada Agreement). Його підписання має відбутися протягом найближчих 60 днів.

«USMCA надасть нашим працівникам, фермерам, скотарям і підприємствам торговельну угоду, яка зробить ринки більш вільними, торгівлю більш справедливою, а економічне зростання в регіоні більш стійким. Це зміцнить середній клас і створить відмінні, добре оплачувані робочі місця і нові можливості для майже півмільярда людей, які називають Північну Америку своїм будинком», - наводить телеканал CTV News слова зі спільної заяви глави МЗС Канади Христі Фріланд та торгового представника США Роберта Лайтхайзера.

Нагадаємо, що Сполучені Штати, Канада і Мексика ще з 2017 року обговорюють можливість зміни умов НАФТА, які американський лідер Дональд Трамп вважає невигідними для своєї країни. Так, раніше у Вашингтоні рекомендували Оттаві краще ставитися до фермерів з США, а Мексиці - докладати більше зусиль по боротьбі з наркотрафіком.

Економіка, 01.10.2018 09:29