Фото: armyinform.com.ua

США забезпечать Ізраїль "усім необхідним": заява Пентагона

У США засудили напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У Пентагоні заявили, що готові надати зброю ізраїльській армії для самозахисту.

Про це йдеться в заяві глави Пентагона Ллойд Остін.

Він заявив, що США підтримують Ізраїлю на самооборону залишається непохитною. Найближчими днями Міністерство оборони буде працювати над тим, щоб Ізраїль мав усе необхідне для самозахисту та захисту цивільного населення від насильства та тероризму.

"Я уважно стежу за розвитком подій в Ізраїлі. Наша відданість праву Ізраїлю на самооборону залишається непохитною, і я висловлюю свої співчуття сім’ям тих, хто загинув у цьому жахливому нападі на цивільне населення", — заявив Остін.

Наступ Сектору Газа на Ізраїль: що відомо

У суботу, 7 жовтня, на Ізраїль зі сторони Сектору Газа було випущено десятки ракет. Масований обстріл тривав близько 30 хвилин

Також на півдні Ізраїля відбуваються зіткнення армії з бойовиками Сектору Газа. За попередніми даними, Тель-Авів втратив контроль над однією зі своїх баз. Зазначається, що бойовики руху ХАМАС також захопили поліцейську дільницю у місті Сдерот та взяли в полон військових ізраїльської армії (кількість невідома).

Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. ХАМАС закликав арабське населення Ізраїлю приєднуватися до "великої революції" і повідомив про знищення кількох одиниць військової техніки ізраїльської армії.

Армія Ізраїля оголосила про стан "готовності до війни". Як пишуть ЗМІ, за перші 20 хвилин операції з Сектору Газа було випущено п'ять тисяч ракет та боєприпасів. Ізраїль оголосив про призов резервістів.

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що після ранкової атаки ХАМАСу Ізраїль перебуває у стані війни. Бойовики із Сектору Газа заплатять за агресію високу ціну.

Президент Володимир Зеленський відреагував на бойові дії, які розпочалися в Ізраїлі. Глава держави сподівається, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. За словами президента, у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу.

Нагадаємо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Нещодавно там розпочалась активна фаза війни з бойовиками із Сектору Газа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 07.10.2023 15:59