Фото: соцмережі

Бойовики Сектору Газа масовано обстріляли Ізраїль: чути вибухи, палають будинки та автомобілі (відео)

У суботу, 7 жовтня, на Ізраїль зі сторони Сектору Газа було випущено десятки ракет. Масований обстріл тривав близько 30 хвилин.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За даними джерела, на півдні країни відбуваються  зіткнення армії з бойовиками. Ракетний обстріл розпочався з декількох місць в Газі близько о 06:30 за київським часом, а сирени повітряної тривоги було чути навіть у Тель-Авів.

Реакція влади Ізраїлю

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявив про зустріч з вищими посадовими особами служби безпеки в найближчі години.

"Ізраїльські військові поки що не коментують ситуацію, але їхні сили зазвичай завдають авіаударів у відповідь на ракетний вогонь, що підвищує ймовірність більш масштабних бойових дій", — йдеться у повідомленні видання.

Арія Ізраїлю оголосила про стан "готовності до війни". Як пишуть ЗМІ, за перші 20 хвилин операції з Сектору Газа було випущено п'ять тисяч ракет та боєприпасів. Ізраїль оголосив про призов резервістів.

Обстріл Ізраїлю: наслідки

Місцеві ЗМІ повідомляють про важкі поранення внаслідок обстрілу у 70-річнорї жінки. Одна з ракет влучила в будівлю на півдні країни. І іншому місці осколкові поранення отримав 20-річний хлопець.

Жителі Гази також стверджують про бойові зіткнення вздовж розмежувальної огорожі з Ізраїлем, поблизу міста Хан-Юніс. Також бачили значне переміщення озброєних палестинських бойовиків.

Нагадаємо, 9 травня внаслідок ізраїльських авіаударів по Сектору Гази загинули щонайменше 12 палестинців, зокрема троє командирів угруповання "Ісламський джихад".

Вже 10 травня, із Сектора Гази десятками ракет атакували територію Ізраїлю. Сигнали повітряної тривоги пролунали в центрі та на півдні країни, зокрема у Сдероті, Ашкелоні, Тель-Авіві та його передмістях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2023 09:17