Фото: insider-media.net

Ізраїль вгатив по Сектору Гази: ліквідовано кількох командирів Ісламського джихаду

Внаслідок ізраїльських авіаударів по Сектору Гази загинули щонайменше 12 палестинців, зокрема троє командирів угруповання "Ісламський джихад". У бік Ізраїлю вже посипались погрози.

Про це повідомляє BBC.

Палестинці підтвердили, що серед загиблих внаслідок ударів — троє жінок та троє дітей, ще 20 людей отримали поранення. Угруповання "Ісламський джихад" пообіцяло помститися за цю атаку. Очікується, що бойовики, які базуються в Газі, завдадуть новий ракетний удар по Ізраїлю.

Своєю чергою Ізраїль заявив, що розпочав операцію проти бойовиків, які загрожували його громадянам. За словами ізраїльських військових, окрім знищення трьох бойовиків, їхні літаки завдали ударів ще по 10 об’єктах, які використовувалися для виробництва зброї, та по шести військових об’єктах Ісламського джихаду.

Від військового крила "Ісламського джихаду", прийшло підтвердження, що серед загиблих — троє командирів угруповання. Зокрема, загинули Джихад Шакер аль-Ганнам, секретар Військової ради бригад Аль-Кудс; Халіл Салах аль-Бахтіні, командувач північним регіоном та Тарік Мухаммад Еззедин, лідер угруповання на окупованому Західному березі.

Нагадаємо, 3 травня Військово-повітряні сили Ізраїлю вдарили по Сектору Гази, який підконтрольний угрупуванню "ХАМАС". Це сталося у відповідь на обстріли Ізраїлю з боку Сектору Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2023 16:14