Скріншот з відео

Ізраїль та "ХАМАС" вночі обмінялися ракетними ударами: які наслідки (відео)

У ніч на середу, 3 травня, Військово-повітряні сили Ізраїлю вдарили по Сектору Гази, який підконтрольний угрупуванню "ХАМАС". Це сталося у відповідь на обстріли Ізраїлю з боку Сектору Гази.

Про це повідомляє Al Jazeera. Вказується, що конфлікт між ізраїльтянами й палестинцями цього разу спалахнув через смерть після 87-денного голодування відомого члена "Ісламського джихаду" Хадера Аднана у в'язниці Ізраїлю. Смерть Аднана, яку палестинці називають вбивством, одразу спричинила хвилю протестів на вулицях Гази та Західного берега.

Видання пише, що протягом ночі "ХАМАС" та "Ісламський джихад" атакували з Сектору Гази. Напередодні вони опублікували відео з попередженням, адресоване ізраїльтянам. За попередньою інформацією військових Ізраїлю, терористи випустили 37 снарядів, деякі влучили по Сдероту, внаслідок чого постраждали троє людей.

Своєю чергою армія Ізраїлю, за словами чиновників Тель-Авіва, вдарила по тренувальних таборах "ХАМАСу", базі з виробництва зброї, цехові з виробництва бетону і навчальному пункті. 

Вночі 3 травня, за даними Reuters, Ізраїль та палестинські збройні групи у Секторі Гази домовилися про припинення вогню. Це сталося нібито о 03:30 ранку (00:30 за Гринвічем) і було досягнуто завдяки зусиллям офіційних осіб Єгипту, Катару та ООН.

Нагадаємо, вночі 7 квітня армія оборони Ізраїлю вслід за ударами по Сектору Гази атакувала об'єкти терористичної організації "ХАМАС" на півдні Лівану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.05.2023 10:46