Стефанішина: Вдячна партнерам за підтримку трансформації України у сильну європейську державу

22 ЛИСТОПАДА 2021 13:23

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина взяла участь у другому Форумі «Партнерство заради розвитку» під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це повідомляється на сторінці у Фейсбук Офісу Віцепрем’єр-міністерки, інформує TrueUA.

Захід відбувся 19 листопада у рамках підготовки до 5-ої Конференції з питань реформ, що відбудеться у м. Лугано, Швейцарія, у липні 2022 року.

«Спільно з партнерами з розвитку Уряд побудував ефективну систему координації міжнародної-технічної допомоги. Результатом цієї роботи є зростання довіри партнерів, а отже і розширення напрямів співпраці. Так, започатковано двосторонні консультації щодо співробітництва у сфері розвитку з Норвегією та Великою Британією. Ратифіковано міжурядову Угоду з Естонською Республікою про технічне та фінансове співробітництво. Цей перелік можна продовжувати. Вдячна нашим партнерам – Швеції, Данії, США, Франції, Німеччині, Канаді, звісно ЄС та агентствам ООН, за підтримку трансформації України у сильну європейську державу», – зазначила Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина.

Участь у заході взяли партнери з розвитку – іноземні посли,  представники дипломатичних місій та міжнародних організацій. Учасники обговорили виклики та пріоритети для просування судової реформи, антикорупційної реформи, децентралізації, корпоративного управління, протидії гендерному насильству.

Окрему вагу приділили імплементації 2-го Національного визначеного внеску України до Паризької угоди, функціонуванню енергетичних ринків, реалізації Зеленого курсу в Україні та вугільній трансформації.

Віцепрем’єрка також поінформувала учасників про результати Конференції ООН з питань клімату у Глазго для України.

Політика, 22.11.2021 13:23