Столтенберг назвав найшвидший шлях до закінчення війни в Україні

30 ГРУДНЯ 2022 11:03

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Німеччина та інші союзники повинні наростити постачання зброї Україні. Він переконаний, що саме військова підтримка Києва пришвидшить закінчення російського терору.

Про це пише TrueUA із посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Це може звучати парадоксально, але військова підтримка України — це найшвидший шлях до миру", — заявив Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що російського диктатора Володимира Путіна потрібно було переконати, що йому не вдасться встановити контроль над Україною. Столтенберг переконаний, що саме тоді можна було б знайти мирне переговорне рішення, яке б гарантувало виживання України як незалежної демократичної держави.

Про атаки на військові об'єкти в Росії

Столтенберг також дав зрозуміти, що вважає українські атаки на військові об'єкти в Росії цілком законними. Він зауважив, що кожна країна має право захищати себе. Україна — не виняток.

На запитання про те, чи варто надати Україні ракети середньої дальності, Столтенберг відповів, що триває діалог між союзниками й Києвом щодо конкретних систем.

Нагадаємо, днями Столтенберг заявляв, що Росія готується до затяжної війни. За його словами, немає жодних ознак того, що Володимир Путін відмовився від своєї мети контролювати всю Україну. Водночас він переконаний, що війна, розпочата Росією в Україні, опиниться за столом переговорів, "як і більшість інших воєн".

Світ, 30.12.2022 11:03