Страшні цифри: скількох мирних жителів вбили окупанти на Київщині

22 КВІТНЯ 2022 11:57

За час російської окупації населених пунктів Київської області було вбито не менше 1084 мирних мешканців. На сьогодні не вдається ідентифікувати понад 300 осіб.

Про це пише TrueUA із посиланням на заяву начальника поліції Київської області Андрія Нєбитова в ефірі телемарафону.

"Зараз кількість тіл загиблих становить 1084, які оглянуто слідчими. Це цивільні люди, які не мають відношення ані до територіальної оборони, ані до військових формувань. Переважна більшість – від 50 до 75% – це люди, убиті зі стрілецької зброї", – зазначив він.

За його словами, на сьогодні неідентифікованими залишаються понад 300 загиблих. Жителів Київщини просять повідомляти поліцію про тих, хто не виходить на зв'язок.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань задокументували злочини російських окупантів у місті Ірпінь Київської області. Слідчі виявили 13 поховань містян.

Відомо, що Верховна Рада на засіданні 14 квітня ухвалила проект постанови 7276, яким визнала дії Росії та її армії геноцидом українського народу. Парламент також закликав міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, що скоюють російські окупанти. 

Суспільство, 22.04.2022 11:57