Рада визнала дії Росії в Україні геноцидом

14 КВІТНЯ 2022 18:17

Верховна Рада на засіданні 14 квітня ухвалила проект постанови 7276, яким визнала дії Росії та її армії геноцидом українського народу.

Таке рішення було ухвалено на закритому засіданні парламенту, пише TrueUA.

Парламент також у відповідній постанові закликав міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, що скоюють російські окупанти. 

"Обставини, що передують і супроводжують розв’язання та ведення агресивної війни Російської Федерації проти України однозначно вказують на намір керівництва Російської Федерації знищити Український народ. Напередодні повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України В. Путін заперечив існування України як окремої держави й заявив, що Україна є "невід’ємною частиною" Росії та російського "історичного, культурного та духовного простору". Цьому передували й інші заяви В. Путіна про те, що українці – це не окремий народ, а частина російського народу", – йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Нагадаємо, нещодавно президент Франції Емманюель Макрон відмовився називати війну Росії проти України геноцидом. Він заявив, що українці та росіяни є "братськими" народами.

Водночас глава США Джо Байден днями вперше назвав дії Росії в Україні геноцидом. Президент України Володимир Зеленский назвав це словами справжнього лідера.

Політика, 14.04.2022 18:17