Фото: ДБР

Судитимуть правоохоронців, які за хабар вирішили приховати розбійний напад та викрадення людей

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо чотирьох правоохоронців, яких підозрюють у хабарництві. За гроші вони вирішили не притягувати до кримінальної відповідальності шістьох осіб, які влаштували розбійний напад та викрадення людей.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, шестеро осіб під виглядом військовослужбовців викрали у Дніпрі подружню пару місцевих мешканців для отримання грошового викупу. Зловмисники вимагали в чоловіка та жінки кошти та цінні речі.

"Нападники були викриті та затримані правоохоронцями. Проте деякі керівники правоохоронців вирішили за неправомірну вигоду приховати цей злочин та не притягувати нападників до кримінальної відповідальності. Для цього вони внесли неправдиві відомості до офіційних баз даних та документів", — зазначають у ДБР.

Затримання правоохоронців-хабарників

Фото: ДБР

Чотирьох правоохоронців підозрюють у службовому підробленні даних, приховуванні злочину й отриманні неправомірної вигоди. За цей злочин фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, працівники ДБР передали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця районного управління правоохоронного органу Харківської області та його спільника — колишнього колегу, яких підозрюють у незаконному збагаченні та вимаганні хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.05.2024 03:21