Фото: rv.tax.gov.ua

Свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені: Федоров анонсував появу нових документів у "Дії"

У застосунку "Дія" будуть доступні свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Наразі громадянам доступне бета-тестування цих послуг.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, українцям вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, адже вони завжди будуть під рукою. Ці документи потрібні громадянину, коли він влаштовується на роботу, підтверджує зміну прізвища, імені або оформлює пільги. Варто наголосити, що документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

"Також у Дію автоматично підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини за податковим номером. Не потрібно буде більше вводити вручну серію та номер свідоцтва. Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище, а свідоцтво дитини через це не підтягується. Також будуть свідоцтва про народження навіть уже повнолітніх дітей", — наголосив Федоров.

Міністр закликав громадян долучатися до бета-тестування цієї послуги в "Дії" та ділитись своїми враженнями про її роботу.

"Долучайтесь до бета-тесту, діліться фідбеком, користуйтеся послугою першими", — зазначив він.

Нагадаємо, станом на 24 червня в Україні через додаток "Дія" офіційно одружилися уже три закохані пари. Вони скористалися послугою по відеозв'язку. Загалом послугую шлюбу у "Дії" уже хочуть скористатися 2,5 тисячі пар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.06.2024 03:33