Фото: rv.tax.gov.ua

На Одещині підліток продавав фейковий застосунок "Дія"

В Одеській області підліток продавав фейкову версію застосунку "Дія". На оголошення з продажу підробки відгукнулося троє підлітків.

Як повідомляє прес-служба Кіберполіції України, протиправною діяльністю займався 17-річний житель Ізмаїльської громади.

"Правоохоронці встановили, що хлопець завантажив з інтернету на свій смартфон застосунок, який дозволяв створювати несправжні електронні документи", — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що підробний застосунок візуально повністю дублював діалогове вікно мобільного застосунку "Дія" та давав користувачу можливість змінювати прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, стать, фотокартку тощо. Юнак вирішив заробити грошей та створив у месенджері канал стосовно продажу незаконного застосунку. 

На таку пропозицію встигло відгукнулося троє юнаків. Один з них виявився однолітком зловмисника, а інші двоє старшими — по 20 років. Хлопці перерахували на вказану порушником банківську картку по 100 гривень та отримали бажаний файл для інсталяції на свої смартфони.

"Всі троє покупців пояснили, що придбали його задля розваги", — прокоментували правоохоронці. 

Варто наголосити, що під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси підлітку повідомили про підозру за ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального Кодексу України.

"Оскільки хлопець досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк", — зазначили у Кіберполіції. 

Нагадаємо, у травні прес-служба кіберполіції України повідомляла, що українці масово отримують в одному з популярних месенджерів повідомлення про начебто грошові виплати від Польщі. Однак не варто спокушуватися на "легкі гроші" — це нова шахрайська схема.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.06.2024 17:24