Фото: rv.tax.gov.ua

На порталі "Дія" запустять електронне бронювання від мобілізації, — Міноборони

У "Дії" стане доступною послуга електронного бронювання від мобілізації. Відтак, для оформлення броні не доведеться відвідувати військкомати.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко на щорічній конференції Forbes "Гроші для Перемоги", передає "Інтерфакс-Україна".

"Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якомога швидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра… На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання", — розповіла Чорногоренко.

Посадовиця наголосила, що у Міноборони вважають, що "всі компанії, які будуть бронювати своїх людей через електронний ресурс, повинні користуватися позитивною дискримінацією". Відтак, цей процес має бути як "автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК".

"Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через три-чотири тижні... для колег, щоб "докрутити" функціонал, і ми запустимося", — сказала Черногоренко.

Нагадаємо, термін оновлення даних для військовозобовʼязаних може бути збільшений до 150 днів. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 12:18