Фото ілюстративне. Джерело: nrcu.gov.ua

Кіберполіція попередила українців про нову шахрайську схему: про що йдеться

Українці масово отримують в одному з популярних месенджерів повідомлення про начебто грошові виплати від Польщі. Однак не варто спокушуватися на "легкі гроші" — це нова шахрайська схема.

Про це попередила прес-служба кіберполіції України. Там зазначили, що для отримання коштів аферисти пропонують перейти на фішингові сайти, візуально схожі на справжні, де жертва має ввести дані для входу в інтернет-банкінг.

У кіберполіції наголосили: аби не стати жертвами аферистів, не передавайте стороннім особам свої особисті дані, не вводьте у різноманітних анкетах і на підозрілих сайтах:

тризначний номер на звороті банківської картки (CVV / CVC-код);

  • ⁠пін-код від картки;
  • ⁠логін і пароль для входу в інтернет-банкінг;
  • ⁠коди й одноразові паролі від банку та мобільних операторів.

"Переконайтеся, що інформація про можливі виплати походить від офіційних джерел і розміщена на офіційних ресурсах організацій, від імені яких обіцяють допомогу", — акцентували в кіберполіції України.

Там підсумували, що якщо ви стали жертвою аферистів або маєте інформацію про шахрайські схеми, повідомляйте про це на сайті кіберполіції за цим посиланням.

Нова шахрайська схема

Джерело: кіберполіція України

Нагадаємо, декілька днів тому прес-служба Міністерства енергетики України повідомляла, що через регулярні відключення світла періодично зникає мобільний зв'язок. Складною ситуацією скористалися шахраї — вони крадуть акаунти та поширюють дезінформацію через фейкові чат-боти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2024 23:36