Ф'юрі розповів, чому досі не завершив професійну кар'єру

Екс-чемпіон світу в надважкій вазі Тайсон Ф’юрі поділився думками щодо впливу на свою кар'єру та бокс загалом очільника Генерального управління Саудівської Аравії з питань розваг Туркі Аль аш-Шейха. Британець заявив, що завершив би кар'єру, якби не Туркі. 

Як повідомляє Tribuna.com, Ф'юрі виступав у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді ще у 2019 році. Тоді боксер змагався у реслінгу. 

Він подякував Туркі, адже, за його словами, той "робить фантастичні шоу". Британець наголосив, що очільник Генерального управління Саудівської Аравії з питань розваг повністю захопив бокс та об'єднав усіх промоутерів та всі телеканали "під одним прапором і встановив контроль". 

"Просто хочу подякувати Туркі за це, за всі бої, які стали можливими. Я б уже завершив кар'єру задовго до бою з Нганну, якби не Туркі. Завдяки йому я все ще проводжу поєдинки", — зауважив він.

Боксер додав, що до приходу у цей вид спорту Туркі Аль аш-Шейха "бокс був мертвий". Зауважимо, що бій-реванш Усик — Ф'юрі відбудеться 21 грудня у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. У ринг боксери вийдуть на місцевій Kingdom Arena. 

У першому поєдинку між боксерами, який пройшов у ніч проти 19 травня 2024 року, українець переміг британця роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114). Наприкінці дев'ятого раунду Усик серією ударів відправив суперника в нокдаун. Втім, поєдинок тривав усі 12 раундів, як і передбачає регламент. 

Цією перемогою Олександр захистив пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібрав у Ф'юрі титул WBC. Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні XXI століття. До українця останнім "абсолютом" у надважкій вазі був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року. Британець здобув це звання, коли переміг Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. 

Нагадаємо, нещодавно Тайсон Ф’юрі поділився думками щодо бою-реваншу проти чемпіона WBA, WBC, WBO та IBO у надважкій вазі Олександра Усика. Британець впевнений, що має нокаутувати українця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.10.2024 02:29