Тарас Березовець Володимиру Зеленському: «Де ти був до 2019 року, до обрання президентом? Коли і де ти хоч раз підіймав питання про окупований Крим?»

20 ЖОВТНЯ 2020 16:20

«Де ти був до 2019 року, до обрання президентом? Коли і де ти хоч раз підіймав питання про окупований Крим?». Так український політолог та телеведучий Тарас Березовець відреагував на одну із тез президента України Володимира Зеленського, озвучену останнім під час послання до Верховної Ради 20 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 жовтня 2020 року президент України Володимир Зеленський звернувся зі щорічним посланням до Верховної Ради. У експресивній доповіді Зеленського прозвучало чимало тез та заяв які зустріли неоднозначну оцінку експертів та суспільства. У своєму посланні Володимир Зеленський зупинився на аналізі передвиборчої програми, з якою йшов на вибори минулого року, та зупинився на причинах, які, на його думку, завадили йому на сьогодні досягнути бажаного результату.

Детально усі опорні позиції доповіді президента проаналізував у своєму відеоблозі український політолог та ведучий Тарас Березовець. Він розкритикував бажання президента приписати собі заслуги попередньої влади, популізм та маніпуляцію фактами.

З-поміж іншого Тарас Березовець зазначив, що ідея народовладдя, яку червоною лінією намагався пропагувати Володимир Зеленський, не нова і її у ХХ столітті використовували як у фашистській Німеччині, так і в Сталінському Союзі.

«Президент використовує ту риторику яку повсякчас використовували лідери авторитарних та тоталітарних держав. Починаючи з 2013 року ідею так званого «народовладдя» активно просуває в України кум Путіна Віктор Медведчук. Насправді ідея народовладдя полягає не в тому, що дати народу право керувати своїм життям, а в тому, щоб таку владу забрати», - зазначив Тарас Березовець.

Під шквал об’єктивної критики потрапили і інші тези послання президента. Повну версію відеоблогу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=H_SOXgD6FBI

Нагадаємо, що зазвичай послання президента України до Верховної Ради відбувається на початку року, але не пізніше 31 березня і є фундаментальним аналізом внутрішньої політично-економічної ситуації в країні та пріоритетів на найближчий період. Однак цього року президент України Володимир Зеленський порушив цю традицію та звернувся до парламенту у жовтні, за кілька днів до важливих місцевих виборів. 

 

Відео, 20.10.2020 16:20