Фото: Facebook Дениса Шмигаля

ТЦК знімають водіїв з рейсових автобусів: Шмигаль звернувся до Міноборони

Глава українського уряду Денис Шмигаль звернувся до Міністерства оборони із закликом провести роз'яснювальні роботи з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо неприпустимості зняття водіїв із рейсових автобусів.

Відповідну заяву прем'єр-міністр зробив на "годині запитань до уряду" у Верховній Раді 23 серпня, пише "Інтерфакс-Україна". Шмигаль, зокрема відповів на запитання про дії представників ТЦК щодо водіїв рейсових автобусів.

"Коли знімають ТЦК водіїв із бусів. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися", — йдеться у заяві Шмигаля.

За даними ДБР, від початку повномасштабного вторгнення працівники Державного бюро розслідувань відкрили 408 кримінальних проваджень, які пов'язані із роботою Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, 16 серпня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про порядок реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Згідно з документом, чоловіки від 17 до 25 років будуть автоматично ставати на військовий облік як призовники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 16:52