Теракт на Західному березі річки Йордан: невідомі обстріляли людей на зупинці

10 ГРУДНЯ 2018 10:40

Пізно ввечері в неділю, 9 грудня, невідомі відкрили вогонь по людям на автобусній зупинці біля великого єврейського поселення Офра на Західному березі річки Йордан, в результаті постраждали сім ізраїльтян, повідомляє The Times of Israel.

Серед постраждалих виявилася 21-річна жінка на 30 тижні вагітності. На щастя, неподалік знаходилися медики «Швидкої». Вони почули стрілянину і примчали на допомогу, завдяки чому вдалося врятувати дитину. Правда, він з'явився на світ передчасно, і немовляти помістили у відділення для недоношених дітей в Єрусалимському медичному центрі.

За словами лікарів, новонароджений знаходиться в «стабільному» стані, а його молода мама - в дуже важкому. Батько малюка, який разом з дружиною перебував на зупинці, отримав легкі поранення.

Очевидці події розповіли, що стріляли з вікна білої машини, ненадовго пригальмувала на перехресті. Коли до зупинки побігли ізраїльські солдати, автомобіль зник.

Влада Ізраїлю не сумніваються, що за цим злочином стоїть рух ХАМАС. Прем'єр Біньямін Нетаньяху заявив, що він не заспокоїться, поки нападники не будуть спіймані і не «заплатять за скоєне».

Він записав відеозвернення, в якому сказав, що молиться за молоду маму і її немовля, побажав якнайшвидшого одужання всім пораненим.

З ранку понеділка сили Армії оборони Ізраїлю, прикордонної поліції і спецслужб прочісують палестинські села в пошуках терористів.

Світ, 10.12.2018 10:40