Торговці «живим товаром» експлуатують самих беззахисних

07 СІЧНЯ 2019 22:24

Мільйони людей у ​​всьому світі стають жертвами торговців «живим товаром». При цьому злочинці експлуатують самих беззахисних: 30 відсотків постраждалих - діти. Про це йдеться в новій доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності.

Його автори зазначають, що торгівля людьми процвітає в усіх країнах світу, але найбільшого розмаху вона набула в зонах збройних конфліктів. Бойовики і терористи торгують жінками і дітьми з метою поповнення своїх рядів і збільшення доходів.

Нова доповідь була представлена сьогодні у Відні в ході спеціального заходу, організованого в рамках сесії Комісії з наркотиків і злочинності. Він був підготовлений на основі інформації, що надійшла з 142 країн світу. У доповіді описані нинішні тенденції в сфері боротьби з торгівлею людьми. Особлива увага його автори приділили експлуатації людей в зонах збройних конфліктів.

Автори доповіді відзначають, що 30 відсотків усіх жертв торговців «живим товаром» - діти. 59 відсотків усіх випадків торгівлі людьми пов'язані з сексуальною експлуатацією. Людей також часто продають з метою трудової експлуатації та для вербування в збройні ряди.

Торгівля людьми здійснюється в самих різних формах і не знає кордонів. Наприклад, в деяких державах Південно-Східної Азії процвітає торгівля нареченими. У країнах Центральної і Південної Америки почастішали випадки торгівлі дітьми для незаконного усиновлення. У Південній і Центральній Європі людей продають для примусу до вчинення злочинів. У Північній Африці, Центральній, Південно-Східній Європі і Східній Європі були зареєстровані випадки торгівлі «живим товаром» для вилучення органів.

У доповіді говориться, що число зареєстрованих жертв торговців людьми зросла за останній рік. Автори нового документа вважають, що це свідчить не тільки про зростання злочинності, а й про те, що в останні роки вдалося зміцнити механізми розкриття таких злочинів і виявлення потерпілих.

Суспільство, 07.01.2019 22:24