Фото: Кирило Тимошенко

Трагедія у Броварах: поліція опитала понад дві тисячі людей і розповіла про стан постраждалих

Правоохоронці опитали понад дві тисячі людей, які могли бути свідками авіакатастрофи у Броварах. Розслідування трагедії триває.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Речниця Нацполіції Мар’яна Рева зазначила, що на борту перебувало 10 людей, усі вони загинули: 

  • троє членів екіпажу — Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов;
  • міністр внутрішніх справ Денис Монастирський;
  • перший заступник міністра Євгеній Єнін;
  • державний секретар МВС Юрій Лубкович;
  • заступник керівника патронатної служби Тетяна Шутяк;
  • двоє охоронців міністра — Михайло Павлушко та Андрій Маринченко;
  • фотограф Микола Анацький. 

За її словами, поліція одразу отримала 70 повідомлень про падіння вертольота на території дитячого садка Броварах. Після того, на місце події одразу було направлено наряди поліції, також оперативно прибули рятувальники.

"Було створена міжвідомча слідча група, яка має розслідувати всі обставини інциденту. Наразі слідчі поліції долучені до цього розслідування, вони допомагають усіма можливими та наявними засобами. Однак основне розслідування проводить Служба безпеки України. Загалом поліцейські на місці опитали, а також отримали звернення понад 300 очевидців цієї події. Крім того, провели поквартирні обходи. Загалом в рамках цих обходів ми опитали понад дві тисячі людей. Усі ці матеріали, а також фото та відео, яке ми отримали від очевидців події, будуть акумульовані, проаналізовані та оперативно передані відповідному правоохоронному органу, яке проводить розслідування", — повідомила Мар’яна Рева.

Також у Нацполіції підтвердили, що внаслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей, серед них — одна дитина. Також відомо, що 25 людей постраждали, 11 із них — діти.

Нагадаємо, гвинтокрил впав поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах уранці 18 січня. У будівлях перебували люди. Серед загиблих керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах на дитячий садок загинули 14 людей. Травмовано 25 осіб. У будівлі дитячого садка завершено пошуково-рятувальні роботи.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера в Броварах. Слідчі розглядають декілька версій.

Суспільство, 19.01.2023 19:19