Трамп вирішив посилити імміграційний закон: що зміниться

17 ТРАВНЯ 2019 11:04

Президент США Дональд Трамп під час виступу в Білому домі, 16 травня, оголосив про плани серйозних реформ американської міграційної системи. Згідно з новим імміграційним планом США, майбутні іммігранти повинні будуть вивчити англійську мову і здати цивільний іспит, повідомляє CBS.

«Наші плани перетворять американську міграційну систему в гордість нашої нації і в предмет для заздрості сучасного світу», – заявив Трамп.

За його словами, американська адміністрація переслідує дві мети: по-перше, захистити кордони США і покласти край нелегальній імміграції; і по-друге, залучати у США найкращі кадри іммігрантів.

«Найбільша зміна, яку ми зробимо, це збільшення частки висококваліфікованих мігрантів з 12% до 57%, і ми хотіли б зрозуміти, чи можемо ми ще збільшити це число. Це поставить нас в один ряд з іншими країнами і зробить конкурентоспроможними на світовому ринку», — пояснив президент.

Трамп також оголосив про плани замінити грін-карти – посвідчення особи підтверджує наявність посвідки на проживання у людини, яка не є громадянином США, і що дає можливість на працевлаштування – на нові візи «Build America Visa». Президент наголосив, що іммігранти, які бажають залишитися в США, повинні знати англійську мову і складати іспити.

«Пріоритет віддаватиметься працівникам з більш високими зарплатами, з гарантією, що це ніколи не позначиться на зарплатах американців. Щоб зберегти достаток американських громадян, іммігранти повинні бути фінансово самостійними. Нарешті, щоб сприяти інтеграції, асиміляції і національній єдності, від майбутніх іммігрантів для в'їзду (в США) будуть вимагати вчити англійську мову і складати іспити з основ громадянства і права», – заявив Трамп.

Водночас Трамп заявив, що нова система дозволить воз’єднати неповнолітніх іммігрантів з їхніми сім'ями, а також відсікати осіб, які мають «недобросовісні» домагання на отримання притулку в США.

Боротьба проти нелегальної імміграції була одним з ключових передвиборних обіцянок Трампа.

Політика, 17.05.2019 11:04