Фото: РНБО

Третя світова війна почалася у 2008 році, — Данілов

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Третя світова війна почалася у 2008 році, а зараз йде її гаряча фаза.

Відповідну заяву Данілов зробив в ефірі телемарафону.

"Третя світова війна почалася у 2008 році, коли РФ напала на Грузію, забрала частину території. Потім була ситуація лютого 2014 року. Просто вона перебувала у такому прихолодженому стані. Зараз перейшла в активну, гарячу фазу", — сказав Данілов.

Також секретар РНБО назвав напад ХАМАС на Ізраїль наслідком загарбницької війни Росії проти України. На його думку, загострення на Близькому Сході — це не остання війна, яку найближчим часом розгорнеться у світі.

"Я впевнений, що це не остання війна, яку найближчим часом будемо з вами спостерігати. Світ прийшов у великий рух. Сьогодні можна стверджувати, що перехід від очікування Третьої світової майже закінчився", — додав він.

На думку Данілова, світові лідери розуміють цей процес, тому зараз найголовніше "поставити крапку, щоб війна не розповзлася".

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов попереджав, що російські спецслужби роблять активні спроби сформувати нову агентурну мережу в Україні. Саме тому нашим громадянам потрібно дотримуватись інформаційної гігієни. Секретар РНБО наголосив, що українські правоохоронні структури уважно відстежують прояви подібних ворожих дій, виявляючи та припиняючи їх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 20.10.2023 12:30