Фото: Офіс президента

Що потрібно Україні для захисту від російських авіабомб: відповідь Зеленського

Для захисту від ворожих авіабомб, якими війська країни-агресорки систематично тероризують Україну, нашій державі необхідні далекобійні ракети ATACMS, адже системи Patriot не надто ефективні у цьому питанні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін.

"Яка може бути боротьба з КАБами? Це системи ППО. Але, якщо ми візьмемо вартість та кількість ракет Patriot та візьмемо КАБи - то тисяч в місяць у нас ніколи не буде, та і сотень не буде. Бо кожна ракета — це близько трьох мільйонів доларів. Тут не тільки питання в грошах, їх стільки просто не виробляють", — сказав президент.

Як наголосив очільник держави, перш за все необхідно бити по літаках, які скидають на українські міста ці авіабомби.

"Тому Patriot не може боротися з КАБами, як і будь-яка система ППО. У будь-якому випадку на короткій дистанції ви будете перемагати, але в довгу — вони вас переграють. Треба шукати далекобійне рішення проти аеродромів, на яких стоять військові літаки, які Росія застосовує для атак КАБами", — підкреслив він.

За словами Зеленського, йдеться не лише про територію країни-агресорки, а й про тимчасово окупований Крим. Відтак, для ударів по військових цілях агресора необхідні далекобійні ракети, які здатні долати відстань у 300 кілометрів.

"Тобто рішення Байдена дати нам можливість бити по їх скупченню техніки — позитивне, але не вирішує проблеми знищення наших міст та сіл. Воно вирішує тактичні моменти. ATACMS, які можуть бити на 300 кілометрів, напевно, нам би допомогли сьогодні. Я підкреслюю, сьогодні. Є аеродроми, де вони використовують КАБи, і поки їх КАБи не летять на велику дистанцію, то ми можемо бити по цих аеродромах. Але вже є аеродроми на більшій відстані. Сьогодні потрібно дозволити нам застосовувати ATACMS вглиб Російської Федерації", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що лише за цей тиждень Російська Федерація застосувала проти України понад 800 керованих авіаційних бомб. Силам оборони необхідні засоби для протидії цим ворожим атакам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2024 16:20