Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Скільки Росія скинула авіабомб на Україну: Зеленський назвав приголомшливі цифри

Лише за цей тиждень Російська Федерація застосувала проти України понад 800 керованих авіаційних бомб. Силам оборони необхідні засоби для протидії цим ворожим атакам.

Про це повідомив у Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський.

"Проти наших міст і громад, проти наших людей, проти всього, що забезпечує нормальність життя. Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, зокрема російську бойову авіацію там, де вона є. Потрібен цей крок", — сказав український лідер.

Зеленський наголосив, що Україні необхідні чіткі рішення, які допоможуть захистити людей. 

"Завдання ударів на великі відстані й сучасна протиповітряна оборона — це основа для зупинення щоденного російського терору. Дякую всім партнерам, які це розуміють", — додав президент України.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що від початку цього року війська країни-агресорки скинули на територію України майже 10 тисяч керованих авіабомб.

Варто зазначити, що 29 червня війська країни-агресорки атакували місто Вільнянськ Запорізького району. У населеному пункті пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. Є загиблі та поранені.

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл Вільнянська та заявив, що на сьогодні є можливість зупинити російський терор. Для цього необхідно посилити захист українського неба системами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2024 13:24