Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Скільки КАБів скинули росіяни на Україну від початку року: дані Міноборони

Від початку цього року війська країни-агресорки скинули на територію України майже 10 тисяч керованих авіабомб (КАБ).

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Ворожий удар по будівельному гіпермаркету міста-героя Харкова, здійснений у суботу посеред білого дня, коли там могли перебувати сотні людей — це ніщо інше, як черговий акт геноциду українського народу путінським режимом. Це свідоме вбивство мирного населення", — зауважив міністр.

Очільник оборонного відомства наголосив, що на сьогодні Україна потребує більше сучасних систем ППО та авіації, щоб відбивати російські атаки.

"Ми щодня і за кожної нагоди говоримо про це з нашими союзниками. Тільки з початку року ворог скинув на нашу землю майже 10 000 КАБів", — сказав він.

Обстріли Харкова 25 травня

Вдень російські окупанти скинули дві авіабомби на гіпермаркет "Епіцентр"За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, через рашистський обстріл були загиблі та десятки поранених. До того ж багато людей вважалися зниклими безвісти. На місці влучання спалахнула масштабна пожежа площею 15 тисяч квадратних метрів. 

Близько 17:15 рашисти знову вгатили по Харкову. На цей раз влучання було по Центральному парку. Ворожий снаряд впав біля спортивного майданчика в землю. На щастя, ніхто не постраждав. 

Втретє російські терористи вгатили по місту близько 19:10. Влучання відбулося у район щільної житлової забудови у центрі. За інформацією місцевої влади, кількість поранених сягає 18. Серед постраждалих — хлопець 13 років, госпіталізований.

Нагадаємо, 25 травня війська країни-агресорки обстріляли Куп'янськ-Вузловий. Поранення отримали цивільні.

Також 23 травня російські терористи жорстоко обстріляли Харків і область. Вони влучили по транспортній залізничній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства. Також "приліт" стався у друкарню видавництва Vivat. 24 травня в області було оголошено День жалоби за загиблими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 17:57