Туреччина вимагає розслідування вбивства Хашкаджі під егідою ООН

21 ЛИСТОПАДА 2018 10:53

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара може зажадати розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі під егідою ООН. За його словами, це станеться в тому випадку, якщо співпраця з Ер-Ріяд «зайде в глухий кут».

Тим часом, як підкреслив дипломат, в даний час Туреччина не задоволена рівнем проведення спільного з Саудівською Аравією розслідування. При цьому Чавушоглу зазначив, що під час недавньої зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео передав Вашингтону останні дані про хід слідства, передає Al Jazeera.

До речі, нагадаємо, Джамаль Хашкаджі, який працював оглядачем американської газети Washington Post (WP), пропав 2 жовтня після того, як увійшов в будівлю генконсульства Саудівської Аравії в турецькому Стамбулі. Через якийсь час з'ясувалося, що журналіст був убитий.

А днями WP з посиланням на джерела в ЦРУ повідомила про те, що до розправи над Хашкаджі може бути причетний спадкоємець саудівського престолу Мухаммед бін Салман. За даними видання, саме син короля віддав наказ про вбивство.

Світ, 21.11.2018 10:53