Автівка, яку атакував рашистський дрон. Джерело: Telegram Андрія Єрмака

У Бериславі рашистський дрон атакував автівку подружжя: загинула жінка, чоловік у важкому стані (фото)

У п’ятницю, 13 жовтня, в Бериславі росіяни вдарили по подружжю, яке їхало у справах на власній автівці. Окупанти використали дрон проти цивільних 1987 та 1989 років народження. Жінка загинула, чоловік у важкому стані, є двоє поранених.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Це свідоме полювання за мирними мешканцями. Росіяни роблять це постійно, підіймають БпЛА, вистежують, скидають з дронів гранати… Немає сумнівів у тому, що російські військові бачили, що в авто їдуть цивільні — оптика безпілотника дозволяє це зробити. Але метою росіян є геноцид", — наголосив він.

За його словами, їх ненависть до всього українського, до нашого народу, переросла в терористичні методи ведення війни. Вони би хотіли жити в нашій Одесі без українців, у нашому Харкові, Києві, Львові, Ужгороді, Луцьку, Вінниці, Умані — всюди, вбивши кожного, хто б їм заважав.

"Їм потрібна наша земля без нас. Так само за цивільними полюють терористи ХАМАС в Ізраїлі. Вони вбивають дітей, розстрілюють цілі родини, б‘ють ракетами по житлових будинках і мирних містах. Вони би теж хотіли жити в Тель-Авіві без ізраїльтян… Їх ненависть до нації підтримується державами, які роблять ставку на терор", — додав Єрмак.

Він порівняв: те ж саме, що відбувається в Ізраїлі, росіяни робили з перших днів широкомасштабного вторгнення в Україні та продовжують ці терористичні дії зараз. Керівник Офісу президента зробив висновок, що Росія — держава-терорист, вони підтримують таких, як ХАМАС. Їх ставка на терор нічим не відрізняється від політики нацистської Німеччини щодо знищення єврейського населення.

"Терор = геноцид. Обравши цей шлях, вони кажуть, що важлива тільки територія, яку можна назвати "своєю". Коли воюєш з таким ворогом, потрібно розуміти, що це є абсолютним злом. І півміри не спрацюють. Це як у фільмах, на яких ми виросли, де є герої та поганці. Бо це боротьба добра зі злом. Це час, коли світ має обрати свою сторону. І правда тут точно на нашому боці", — зазначив Єрмак.

Він звернув увагу на те, як країни, що підтримують тероризм, множать конфлікти, маскуючи їх під регіональні. Такими діями вони прагнуть зруйнувати світовий порядок і не приховують цього.

"Ми повинні об‘єднатися і давати жорстку відповідь. Терор розуміє лише силу. Потрібна сила, щоби кожен, хто підтримує терор, отримував болісні удари. Тільки так ми переможемо та зможемо зберегти майбутнє для нових поколінь", — підсумував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше 13 жовтня керівник Офісу президента України повідомив, що російські окупанти використовують фосфор під час ведення наступальних дій у районі Авдіївки Донецької області. При цьому вони не шкодують нікого — ні своїх солдатів, ні мирних мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 13:32