В'зд в Авдіївку. Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

"Хочуть закидати все своїм м’ясом": в Офісі президента розповіли, яку зброю використовують рашисти під Авдіївкою

Російські окупанти використовують фосфор під час ведення наступальних дій у районі Авдіївки Донецької області. При цьому вони не шкодують нікого — ні своїх солдатів, ні мирних мешканців.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Авдіївка. Наша земля, українське місто. Багато сил росіяни кинули на цей напрямок. Використовують фосфор, хочуть закидати все навколо своїм м‘ясом", — написав він у соціальних мережах.

Єрмак додав, що наша армія зараз у складних боях тримає позиції, тому ми всі повинні пам‘ятати — війна триває. Керівник Офісу президента нагадав, що мета ворога незмінна — вбити нас усіх.

"Росіяни не цінують своїх людей – вони роблять ставку на кількість. Наша сила – в якості та єдності. І в холодному розрахунку наших потреб для того, щоби знищити росіян. Продовжуємо боротися за майбутнє нації щодня. Всі разом", — підсумував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш зранку 13-го жовтня повідомляв, що в Авдіївці на Донеччині четверту добу не вщухають пекельні бої: рашисти посилили обстріли, намагаються просуватися вперед за допомогою броньованої техніки, однак Збройні сили України тримають свої позиції.

Він зазначив, що перестрілки йдуть без перерви — це і стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Рашисти гатять з усієї наявної у них зброї, до того ж ворог активно застосовує авіацію. Вночі окупанти також обстрілювали Авдіївку. Відбулося декілька авіаракетних ударів по самому місту. По позиціях — сотні обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 11:33