Фото: росЗМІ

У Білорусь прибула шоста колона "вагнерівців", у її складі 120 машин, — "Гаюн"

До Білорусі прибула вже шоста колона найманців так званої ПВК "Вагнера" із 100-120 одиниць техніки. Вона рухалася у супроводі дорожньої автомобільної інспекції Білорусі.

Про це свідчить інформація моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

"За уточненими даними, шоста, і остання наразі колона ПВК "Вагнера", яка прибула до Білорусі, налічує близько 100-120 машин", — пишуть журналісти.

Вказується, що колона розтягнулася на 5-10 км, "і розбита, умовно, на дві великі частини".

вагнерівці у Білорусі

Мапа Motolko.help

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Нагадаємо, що вперше у Білорусі помітили колону із "вагнерівцями" 15 липня. Згодом прибули ще мінімум п'ять колон із найманцями. "Гаюн" повідомляв, що 18 липня літак власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина вчетверте прилетів до Білорусі. Він прибув із Санкт-Петербурга і приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах. У попередні рази борт Пригожина прилітав до Білорусі 27 червня, а також 1 та 11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 02:41