Фото: росЗМІ

Можливий наступ "вагнерівців" з території Білорусі: у розвідці розповіли, чи є загроза для України

Станом 18 липня найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових.

Таку заяву в ефірі національного телемарафону зробив речник ГУР МО України Андрій Юсов.

За його словами, днями прибула ще одна колона терористів ПВК "Вагнера" — від 500 до 700 осіб. У складі колони нараховували щонайменше 20 автівок різних модифікацій. Втім, вони заходять до Білорусі роззброєними.

"Але це значна кількість людей з бойовим досвідом. Ми моніторимо ситуацію і це не змінює безпекову ситуацію", — додав Юсов.

"Вагнерівці" у Білорусі: що відомо

23 червня найманці ПВК "Вагнера" вирушили на Москву із так званим "маршем справедливості". Засновник приватної військової компанії Євген Пригожин заявив про проблеми з Міноборони Росії та його очільником Сергієм Шойгу. Тож вимагав його відставки. Тоді "вагнерівці" захопили Ростов та підбили деяку російську техніку.

Однак вже 24 червня Пригожин пішов на переговори зі самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Рух найманців ПВК "Вагнера" Росією зупинили, а самі найманці мали повернутися у польові табори. У Кремлі також заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі. Вже 15 липня в Білорусі помітили першу колону із "вагнерівцями".

Нагадаємо, 17 липня у Білорусі помітили вже третю колону, яка прямувала до табору "вагнерівців" у селі Цель. Загалом помітили близько 20 різних машин: УАЗи "Патріоти", пікапи, "буханки", а також будівельну техніку, автобуси та фури. Усі вони мають на собі російські прапори зі символікою ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 09:49