Фото: УП

До Білорусі продовжують прибувати колони із "вагнерівцями", — "Гаюн"

До Білорусі продовжують прибувати найманці ПВК "Вагнера". У понеділок, 17 липня, тут помітили вже третю колону, яка прямувала до табору "вагнерівців" у селі Цель.

Про це повідомляє моніторинговий канал "Беларускі Гаюн".

"У напрямку Осиповичів і табору в с. Цель по трасі М5 від Бобруйська прямо зараз рухається ще одна велика колона найманців ПВК "Вагнер", — йдеться у повідомленні. 

Загалом помітили близько 20 різних машин: УАЗи "Патріоти", пікапи, "буханки", а також будівельну техніку, автобуси та фури. Усі вони мають на собі російські прапори зі символікою ПВК "Вагнера".

"Вагнерівці" у Білорусі: що відомо

23 червня найманці ПВК "Вагнера" вирушили на Москву із так званим "маршем справедливості". Засновник приватної військової компанії Євген Пригожин заявив про проблеми з Міноборони Росії та його очільником Сергієм Шойгу. Тож вимагав його відставки. Тоді "вагнерівці" захопили Ростов та підбили деяку російську техніку.

Однак вже 24 червня Пригожин пішов на переговори зі самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Рух найманців ПВК "Вагнера" Росією зупинили, а самі найманці мали повернутися у польові табори. У Кремлі також заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі. вже 15 липня в Білорусі помітили першу колону із "вагнерівцями".

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України відреагували на переміщення найманців Пригожина до Білорусі. Кажуть, що прямої загрози кілька сотень "вагнерівців", що зараз перебувають у польових таборах, Україні не несуть. Однак вони можуть створювати провокації на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2023 13:37