Фото: Flickr

У Бразилії відкрили кримінальне провадження проти Маска

У Бразилії відкрили кримінальну справу проти бізнесмена та винахідника Ілона Маска. Його звинувачують у перешкоджанні правосуддю.

Про це повідомляє Bloomberg.

У документі, який оприлюднив суд, зазначено, що Маск "почав кампанію з дезінформації" та що соцмережа X зловживає економічною владою, щоб "незаконно впливати на громадську думку".

Маск також був доданий до кримінального розслідування, яке розглядає антидемократичні дії так званих "цифрових ополченців".

Як зазначає Bloomberg, це була реакція суду на висловлювання Маска у соцмережах. Мільярдер заявив, що порушить судові накази та скасує обмеження, накладені на деякі облікові записи X у Бразилії. 

Ілон Маск у дописах в соцмережах критикував суддю Верховного суду Бразилії Александра де Мораєса та звинувачував його у зраді конституції та закликав до його імпічменту. У своїй публікації в суботу, 6 квітня, Маск повідомив, що бразильський суд погрожує заблокувати доступ до X по всій країні.

Достеменно невідомо, які облікові записи мав на увазі Маск, коли заявив, що не підкорятиметься наказу суду. Станом на вечір неділі низка облікових записів, пов’язаних із правими бразильськими підприємцями, колишніми політиками, залишалися заблокованими.

Нагадаємо, у лютому Ілон Маск заперечив продаж терміналів Starlink Росії. У його компанії теж запевнили, що Starlink не працює в Росії та не відправляли туди жодного обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2024 11:19