Ілон Маск. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Ілон Маск заперечив продаж терміналів Starlink Росії

Жоден Starlink не продавався прямо чи опосередковано до Росії. Так відповів Ілон Маск на звинувачення, що росіяни розпочали купувати Starlink через Дубай із повністю ліцензованими акаунтами.

Про це Ілон Маск написав у своїй мережі X (колишній Twitter).

Скріншот зі сторінки Ілона Маска в мережі X

Скріншот зі сторінки Ілона Маска в мережі X

Раніше в компанії Ілона Маска теж запевнили, що Starlink не працює в Росії та не відправляли туди жодного обладнання.

Компанія SpaceX не веде жодних справ із російським урядом або його військовими. Про це йдеться у відповіді компанії на звинувачення в тому, що Росія почала купувати Starlink через Дубай із повністю ліцензованими акантами. Про це повідомив, зокрема, Newsweek.

Журналісти видання зазначили, що у відповідь на електронний лист SpaceX не надала коментаря, але поставила посилання на свою заяву через допис на X.

"Starlink не працює в Росії, тобто сервіс не працюватиме в цій країні. SpaceX ніколи не продавав Starlink у Росії, а також не відправляв обладнання до місць у Росії. Якщо російські магазини стверджують, що продають Starlink для обслуговування в цій країні, вони обманюють своїх клієнтів", — йдеться у заяві компанії.

У SpaceX також стверджують, що не працюють у Дубаї та не уповноважують будь-яких посередників або дистриб’юторів будь-якого роду продавати Starlink у столиці Об’єднаних Арабських Еміратів.

"Якщо SpaceX отримує інформацію про те, що термінал Starlink використовується санкційною або неавторизованою стороною, ми розслідуємо заяву та вживаємо заходів для дезактивації термінала, якщо вона підтвердиться", — наголосили в компанії.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило використання росіянами терміналів супутникового зв’язку Starlink на фронті в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 11.02.2024 22:19