Фото: "Мілітарний"

У ГУР підтвердили використання росіянами терміналів Starlink на фронті

Головне управління розвідки підтвердило використання росіянами терміналів супутникового зв’язку Starlink на фронті в Україні.

Про це повідомила прес-служба ГУР.

"Радіоперехоплення розмови загарбників свідчить, що для налагодження доступу до інтернету термінали Starlink встановили, наприклад, у підрозділах 83-ї одшбр ЗС РФ", — наголосили у ГУР.

За даними розвідників, окупаційні війська 83-ї десантно-штурмової бригади терористичної Росії діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Водночас представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в коментарі "РБК-Україна" наголосив, що це не поодинокі випадки — явище починає набирати системного характеру.

"Так, зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв. Це починає набирати системного характеру", — розповів речник.

Нагадаємо, раніше "Мілітарний", посилаючись на слова інженера з Києва Олега Куткова, який займається терміналами Starlink для військових України, повідомляв, що останнім часом термінали Starlink активно закуповують і перепродають для російських військових. Закупівля йде через треті країни, на підставні особи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 11:32