Фото: Pixabay

У Британії повідомили, коли почнуть тренувати українських пілотів

У серпні в Британії стартує тренування українських пілотів. Це буде базова підготовка, під час якої планують навчити близько 20 військових.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони Британії Джеймс Хіппі, коли його запитали про це у Палаті громад британського парламенту.

Зазначимо, навесні Британія заявила, що першою навчатиме українських військових польотів на винищувачах F-16. Під час цієї підготовки інструктори планують використовувати не лише тренажери, але і реальні літаки.

У травні ЗМІ поширювали інформацію про те, що перші групи льотчиків уже вирушили на навчання. Згодом речник Повітряних сил Юрій Ігнат спростував цю інформацію, однак запевнив, що списки тих військових, які поїдуть опановувати F-16, уже давно сформовані. 

Чому літаки F-16 потрібні Україні

Винищувачі нового покоління допоможуть українським військовим у повітрі, де наразі значну перевагу має ворог. Літаки F-16 закриватимуть небо і збиватимуть російські крилаті ракети.

Техніка старшого покоління, зокрема винищувачі "МіГ" і "Су", не має такої ефективності у небі, коли йдеться про збиття ворожих цілей, у тому числі дронів-камікадзе типу "Шахед".

Для початку, аби отримати перевагу над росіянами на конкретному напрямку, Україні потрібно 3-4 ескадрильї F-16. Одна ескадрилья складається з 12-16 одиниць літаків.

Зауважимо, що шість країн об’єднали зусилля для роботи над забезпеченням України бойовими повітряними силами. Зокрема, це Велика Британія, США, Бельгія, Нідерланди, Данія та Португалія. 

Нагадаємо, за даними міжнародних партнерів, передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяців. Крім того, необхідно опрацювати низку деталей, перш ніж військові Збройних сил України зможуть використати західні літаки у великій кількості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.07.2023 19:43