Фото: Pixabay

У Чернігівській області заборонили діяльність проросійської організації

У Чернігівській області суд заборонив діяльність проросійської громадської організації Співдружність Сіверська Русь. Встановлено, що вона використовувалась Росією як інструмент так званої "м'якої сили" для впливу на громадську думку з метою дестабілізації ситуації в державі.

Про це повідомляє прес-центр Управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

"Встановлено, що ця організація використовувалась РФ як інструмент так званої "м'якої сили" для впливу на громадську думку з метою дестабілізації ситуації в державі. До лав цієї організації здебільшого входили прихильники слов'янської ідеї, серед яких священники УПЦ МП та ветерани ЗС СРСР. Її очолював громадянин України, підполковник у відставці, який активно відстоював думку про утиски російськомовних громадян на Чернігівщині", — йдеться в повідомленні.

Вказується, що керівник об’єднання готував для публікації замовні статті, які містили антиукраїнську пропаганду.

"Окрім того, керівництвом ГО Сіверська Русь пропагувались ідеї слов'янської єдності, необхідності об`єднання України, Росії та Білорусі у єдину державу. Зазначена організація співпрацювала з іншими об’єднаннями антиукраїнського спрямування, зокрема Всеукраїнським союзом громадських організацій Об'єднання організацій співвітчизників Російська співдружність. Союз відзначився антиукраїнськими заявами та акціями, наприклад у Криму  у кожному вікні російський прапор!" — зазначають у СБУ.

Нагадаємо, у травні 2022 року Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні. За відповідне рішення проголосували 330 народних депутатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.08.2023 04:42