Фото ілюстративне. Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Що чекає на чоловіків, які втекли з України: заява Держприкордонслужби

На військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули кордон під час воєнного стану, чекає відповідальність.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, це стосуватиметься чоловіків, які вирішили повернутися в Україну після незаконного виїзду за кордон.

Демченко розповів, що наразі є спроби незаконного перетину на зеленій ділянці кордону. Тобто це відбувається поза межами пунктів пропуску.

"Наші військовослужбовці пропускають людей винятково на підставі тих умов і правил, які діють відповідно до постанови уряду, що регламентують перетин кордону для громадян України", — зазначив він.

Водночас речник Держприкордонслужби наголосив, що ті військовозобов'язані чоловіки, які перетнули кордон у незаконний спосіб, не зможуть уникнути відповідальності за порушення.

"Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон надалі, коли вони повертатимуться, то їх притягнуть до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона уникне покарання", — зазначив Демченко.

За його словами, у вересні потік людей, які перетинали кордон, зменшився у порівнянні із серпнем, однак він залишається на високому рівні.

Нагадаємо, раніше радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про проблеми, з якими зіткнуться українці, які втекли від призову і ховаються за кордоном. Зокрема, правоохоронці ініціюватимуть і отримуватимуть судові рішення про те, що вони отримали довідку корупційним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 12:41