Фото: соцмережі

У "Дії" з'являться чотири нові послуги: подробиці

З понеділка, 4 вересня,  у "Дії" стануть доступні ще чотири сервіси. Вони призначені для батьків та осіб з інвалідністю.

Про це повідомив заступник міністерки соціальної політики Костянтин Кошеленко в ефірі "Українського радіо".

Зокрема, на порталі "Дія" стануть доступними такі послуги:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

"Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І такий комплекс послуг з усиновлення він актуальний, і його актуальність зростає", — сказав він.

За словами посадовця, на сьогодні у "Дії" громадяни можуть податися й отримати первинну консультацію з усиновлення, а потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача. Це спрощується один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів.

"Ми працюємо над тим, щоб 100% таких популярних соціальних сервісів громадянам надавалось дистанційно. І портал, і застосунок Дія – це для нас пріоритет", — сказав посадовець.

Нагадаємо, українці цього року зможуть оформити субсидію за спрощеною процедурою через додаток "Дія". Послуга стане доступною вже наприкінці 2023 року.

Також Мінреінтеграції створило спеціальний застосунок для українських громадян, які вимушено переїхали за кордон. Він має назву I’m Ukrainian і призначений для того, щоб зробити їхнє життя за кордоном комфортнішим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.09.2023 16:43