У Франції почалися вуличні акції протесту проти трудових реформ Макрона

12 ВЕРЕСНЯ 2017 17:20

У Франції у вівторок почалися вуличні акції протесту проти запланованих урядом Эмманюеля МАКРОНА трудових реформ, метою яких є досягнення більшої гнучкості на ринку праці, повідомляє TrueUA з посиланням на Le Figaro  

Протести проходять по всій країні, в тому числі, і в Парижі на площі Бастилії. За інформацією видання, акції протесту ініціював другий за величиною національний профспілковий центр країни «Загальна конфедерація праці» (CGT).   

По всій Франції зареєстрували понад 180 заявок на проведення демонстрацій. Беруть участь у демонстраціях і співробітники залізничної компанії SNCF, а також працівники швидкісних приміських поїздів (RER), які обслуговують Париж і його передмістя. Зазначається, що кількість поїздів на цій лінії було зменшено в два рази.  

Згідно з інформацією деяких користувачів Твіттера, які присутні на акції, поліція почала блокувати маніфестантів.  

Le Figaro зазначає, що реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок МАКРОНА під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.  

Завдяки запропонованим реформам, компаніям буде простіше звільняти співробітників, переговори між роботодавцями і працівниками в невеликих фірмах будуть децентралізовані.  

Реформи скасовують також вимогу погоджувати масові скорочення в великих компаніях з розміром їх глобального прибутку, їм буде дозволено звільняти працівників, ґрунтуючись виключно на показниках прибутковості всередині країни.  

Зазначається, що партія французького президента має абсолютну більшість у парламенті і може прийняти запропоновані зміни. Втім, профспілки у Франції мають значний вплив, тому не виключено, що владі доведеться піти на поступки.  

А ось дані соцопитувань свідчать, що рейтинг довіри серед населення до Емманюеля МАКРОНА в серпні впав до 40%, а у вересні знизився ще на 10%.   

Згідно з цією інформацією, наразі майже 60% французів незадоволені новим президентом.

 

Світ, 12.09.2017 17:20