Фото: Pixabay

У Франції викрили масштабну дезінформаційну кампанію РФ: про що брехали пропагандисти

У Франції викрили широкомасштабну російську дезінформаційну кампанію, спрямовану на підрив підтримки Заходом України. Вона характеризувалася неправдивими новинами про війну в Україні, які просочувалися у публікаціях відомих французьких ЗМІ.

Про це пише Politico із посиланням на агентство країни, яке відповідає за виявлення іноземного втручання в Інтернеті.

Відомо, що активну участь у поширенні цієї кампанії брали російські посольства та культурні центри. Для цього вони використовували, зокрема, свої інституційні акаунти в соціальних мережах.

Так, російська кампанія полягала в поширенні проросійського контенту через представлення себе за відомі ЗМІ: Le Monde, Le Figaro та Le Parisien, а також урядові веб-сайти, включно з міністерством європейських і закордонних справ Франції. Окрім цього, росіяни створювали веб-сайти із французькомовними новинами і координували підроблені акаунти для поширення створеного контенту.

Кампанію з дезінформації назвали Reliable Recent News на честь проросійського сайту. Основні наративи, які просуває кампанія дезінформації:

  • неефективність санкцій проти Росії; 
  • русофобія західних держав; 
  • переважання нацистської ідеології серед українських чиновників;
  • негативні наслідки прийому українських біженців для європейських країн.

Нагадаємо, російські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про те, що до Києва привезли велику кількість загиблих та поранених українських військовослужбовців. Ця інформація є неправдивою.

Раніше російські пропагандисти запустили у мережі нову хвилю інформаційно-психологічної операції. Цього разу ворог поширює дезінформацію щодо загрози хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 10:52