Фото: Depositphotos

Велика кількість загиблих та поранених солдатів ЗСУ: в Україні спростували фейк росіян

Російські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про те, що до Києва привезли велику кількість загиблих та поранених українських військовослужбовців. Ця інформація є неправдивою.

Про це повідомляє Центр стратегічної комунікації та інформаційної безпеки в Telegram.

За даними росіян, на київський вокзал нібито прибув поїзд з Куп'янська з пораненими та вбитими українськими воїнами під час контрнаступу ЗСУ. У якості "доказу" рашисти наводили фото з великою кількістю авто швидкої допомоги на платформі київського вокзалу.

Фото: t.me/spravdi

Як згодом з'ясувалось, світлину, яку публікують росіяни, зробив офіцер 5-ї окремої штурмової бригади Булавка. Оприлюднив він її у червні 2023 року, але зробив — у 2022. Це він підтвердив журналістам StopFake, показавши відповідний скріншот.

Нагадаємо, росіяни продукують фейки, що начебто знищили танк Leopard. Пропагандисти на фоні відсутніх успіхів на фронті намагаються масово дезінформувати.

Раніше російські Telegram-канали опублікували фото, де нібито "зухвалий боєць із позивним "Шустрий" цілиться в танк Leopard "під Вугледаром". Насправді це ліванський військовий, якому за допомогою фотошопу "причепили" російський шеврон, цілиться в танк Merkavа. 

Російські пропагандисти запустили у мережі нову хвилю інформаційно-психологічної операції. Цього разу ворог поширює дезінформацію щодо загрози хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Також ворог поширював дезінформацію, що українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів. Також рашисти розганяють фейки, що українським захисникам нібито через дії влади "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 22:31