Фото: Рixabay

Окупанти розганяють фейки про розкрадання українською владою міжнародної допомоги

Російські пропагандисти вигадали нову порцію дезінформації: ворог бреше, що українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів. Також рашисти розганяють фейки, що українським захисникам нібито через дії влади "досі не вистачає ресурсів".

Нову витівку ворожої пропаганди зафіксував Центр стратегічних комунікацій у Facebook. Окупанти поставили на рекламу відповідний допис у соцмережі: мовляв, країни надають "мільярдну допомогу", а бійцям "досі не вистачає ресурсів".

Експерти зауважують, що це — далеко не перша спроба росіян налаштувати українців проти влади та ослабити підтримку міжнародних партнерів. Насправді ж фактів розкрадання допомоги не фіксували ні партнери, ні міжнародні організації.

"Аби не дати ворогу посіяти паніку та розбрат в Україні, важливо не реагувати на ІПСО росіян. Блокуйте подібні матеріали та надсилайте скарги до служби підтримки Facebook", — закликали у Центрі стратегічних комунікацій.

Рекламні кампанії пропагандисти запустили зі сторінки у Facebook під назвою The newsr, яка маскується під "Новини та ЗМІ". За даними Центру стратегічних комунікацій, цю психологічну кампанію запустили 7 травня, а сторінку створили 6 травня. Станом на зараз вона не заблокована, тож усі її "реклами" ще можуть з'являтися у стрічках користувачів Facebook. Сам акаунт — порожній.

ворожа дезінформація

Фотоколаж: Центр стратегічних комунікацій

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти вигадали брехню, що українські військовослужбовці скаржаться на військову техніку, яку передали західні партнери. Також рашисти поширювали відеозвернення нібито військовослужбовців 124-ї бригади, які скаржаться на "величезні втрати". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 00:22